شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴
نمایندگان لرستان از رییس رسانه ملی درخواست کردند که به فیلمها و سریالهایی از جمله سریال جاده قدیم که پخش میشود توجه و دقت بیشتری شود زیرا اینگونه نقشها در شان قوم لر نیست و بعضا اهانتآمیز بوده و اعتراض مردم استان را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرافلاک به نقل از منار، در اخبار سراسری شبکه یک سیما، دیشب خبری مبنی بر دیدار مجمع نمایندگان استان لرستان با “محمد سرافراز”، رییس رسانه ملی پخش شد.
جلسهای که علی کائیدی، رییس مجمع نمایندگان استان آنرا مثبت ارزیابی کرده است.
دیدار نمایندگان لرستان با رییس صدا و سیما باتوجه به ساختههای اخیر این مرکز و پخش آنها از رسانه ملی در زمان مناسبی صورت گرفت.
سالهای اخیر در چند سریال تلویزیونی نقشهای ایفا شده توسط بازیگران مختلف، این شبهه را بهوجود میآورد که نوعی از رفتارهای نامناسب با لهجههایی عجیب و پوششی نامناسبتر به قوم لُر تعلق دارد و همین امر موجب اعتراض هنرمندان و عموم مردم در سطح استان شده است.
نمونه اخیر آن، سریال “جاده قدیم” که گرچه سازندگان آن عنوان میکنند که بین این سریال و قوم لر ارتباطی وحود ندارد ولی از آنجا که قضاوت نهایی با بیننده است، اشارههای فراوانی برای ربط دادن نقشهای اصلی این سریال به قوم لر وجود دارد.
زبان طنز ابزار و تخصص خاصی را میطلبد که گاه بزرگترین فیلمسازان نیز در ادای آن بازمیمانند و نمیتوان از هر راهی با فیلمنامههای ضعیف و لهجههای ابداعی و پوششهایی که امروزه حتی در روستاها نیز کمتر دیده میشود، فیلم و سریال طنز ساخت.
ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی در این رابطه به خبرنگار منار گفت: در دیدار مجمع نمایندگان لرستان با رییس رسانه ملی که دیروز صورت گرفت مباحث مهمی از هردوطرف مطرح شد.
برخی نقشهای سریالهای تلویزیونی اهانت به قوم لر است
سرافراز: سریال جاده قدیم در مورد لرها نبود
وی افزود: نمایندگان لرستان از رییس صداوسیما درخواست کردند که این مرکز به فیلمها و سریالهایی از جمله سریال جاده قدیم که در رسانه ملی پخش میشود توجه و دقت بیشتری داشته باشد زیرا اینگونه نقشها در شان قوم لر نیست و بعضا اهانتآمیز بوده و اعتراض مردم استان را به دنبال داشته است.
آقامحمدی تصریح کرد: رییس صداوسیما در رابطه با لهجه و موارد اعتراض مربوطه گفت که این موارد مربوط به لرستان نیست.
وی گفت: حتی گاهی اوقات اخباری در رسانه ملی پخش میشود که برای استان لرستان بازتاب منفی دارد و با فرض اینکه یک یا دو نفر نادان کار اشتباهی را انجام داده باشند این رسانه ملی است که باید در پخش اخباری که به یک استان لطمه وارد میکند دقت لازم را بهعمل آورد.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی افزود: حتی نزاعهای قومی و مسائل دیگری که آنرا مختص لرستان نشان میدهند در نقاط دیگر به صورت شدیدتر وجود دارد.
آقامحمدی گفت: رییس صداوسیما در توضیح نقشهای منفی متعددی که در فیلمها و سریالهای مختلف بهعنوان یک لر بازی میشود گفت که این ساختهها مربوط به زمان قبل از ریاست وی مربوط میشود و در روال کاری جدید قول داد بر زیرمجموعه و نواحی و ساختار خود تاکید کند که توجه ویژهای به لرستان داشته باشند.
وی عنوان کرد: در سوالی از طرف نمایندگان لرستان مطرح شد که چرا یک دانشمند لُر نشان داده نمیشود و از چند چهره شاخص نیز نام برده شد. افرادی که در سطح جهانی در رشتههای نادر صاحبنظر بوده یا استاد ممتاز دانشگاههای علوم فنی و انسانی کشور هستند.
آقامحمدی خاطرنشان کرد: رییس رسانه ملی همچنین قول داد در نقشهای منفی از قوم لر استفاده نشود و در کنار آن جنبههای مثبت توجه و تقویت واقع شود.
وی همچنین به درخواست نمایندگان لرستان بر توجه صداوسیمای مرکز بر معرفی جنبههای تفریحی، گردشگری، میراث فرهنگی، صنایع دستی، آبشارها و طبیعت زیبای لرستان و همینطور محتوای غنی فرهنگ لری که کمتر به آن پرداخته میشود، اشاره کرد و افزود: مسائلی از قبیل کمک و یاری رساندن به همنوع، غیرت، حیا، شجاعت، صداقت و وفای به عهد، صفاتی است که در قوم لر به وفور یافت میشود و درخواست ما این بود که رسانه ملی بر این موارد توجه ویژه داشته باشد.
وی افزود: بسیاری از شخصیتهای لر مظهر صفات بارز اخلاقی اسلامی-ایرانی بودهاند و عجین بودن قوم لر با فرهنگ دینی و افکار الهی و توجه به سیره پیامبر اکرم و ائمه هدی(ع) از خصوصیات آنها محسوب میشود که رسانه ملی میتواند بر این موارد تاکید داشته باشد.
قول رییس صدا و سیما جهت آموزش نیروهای بومی در مرکز
آقامحمدی در ادامه گفت: افرادی در استان میتوانند با مطالعه صحیح، معنای فرهنگِ واقعیِ لری را در قالب فیلمها و سریالها نشان دهند که البته در این رابطه نقش اساسی را خود ما باید ایفا کنیم و به جای اینکه به دنبال سریالهای کمزحمت و کممحتوی باشیم باید از افراد صاحب فکر و هنر، داستاننویسان، اسطورهپردازان و فیلمسازان قوی در این عرصه بهره بگیریم.
وی افزود: رییس صداوسیما از تولید برنامههای مختلف در رابطه با لرستان استقبال کرد و خواست تا هنرمندان بومی که با این فرهنگ عجین هستند به این تولیدات توجه خاص نشان دهند.
در این جلسه محمد سرافراز راهاندازی شبکههای استانی را در جهت ارج نهادن به فرهنگ اقوام عنوان کرده است تا از این طریق در کنار برنامههای آموزشی، از افتخارات آنها فیلم و سریال ساخته شود و مردم با صفات و میراث خوب گذشتگان و پدران خود آشنا شوند.
وی همچنین جهت آموزش نیروهای با استعدادی که از طرف صداوسیمای مرکز لرستان به تهران معرفی شوند قول مساعد داده است تا از این طریق تولیدات استانی قویتو شوند و همچنین توان تولید برنامههای استانی برای پخش در شبکههای سراسری تقویت شود.
آقامحمدی گفت: گاهی ممکن است افراد بومی دارای استعداد دانش کافی را در سطح ملی نداشته باشند لذا افراد با استعداد در سازمان و یا بیرون از آن میتوانند از طریق صداوسیما آموزش ببینند و خط مشی و دانش اصلی را در مرکز بیاموزند و به استان بازگردند.
نمایندگان لرستان خواستار توجه جدی رسانه ملی به شبکههای استانی شدند
بنابراین گزارش در این دیدار بر اهمیت و جایگاه صداوسیما در بحث آموزش، فرهنگ، مقابله با ناهنجاریها و تشریح مسائلی که برای نسلهای مختلف بهخصوص جوانان خطرساز است، تاکید شد.
همچنین نمایندگان لرستان با تاکید بر نقش شبکههای استانی عنوان کردند که گاهی با توجه به اهمیت کارهای مهم صداوسیما در مرکز، کمتوجهیهایی به استانها میشود، لذا تقویت استانها به لحاظ نیروی کیفی و آگاه به مسائل که در حوزه صداوسیماست باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
همچنین در این دیدار به پوشش بعضی مناطق استان که از نظر صداوسیما نقاط کور محسوب میشوند و موجب روی آورن اهالی این مناطق به ماهواره با وجود عوارض مخرب آن، اشاره شد.
بودجه؛ دغدغه رییس رسانه ملی
در این جلسه همچنین مشکلات رسانه ملی از جمله بودجه صداوسیما مطرح شد. و مباحثی از قبیل برنامهسازی و برنامههایی که نیاز به توجه مجلس دارد و همچنین انتظارات رییس صداوسیما از بودجه نیز عنوان شد.
محمد سرافراز انتظارات خود را از کمیسیونهای تخصصی مجلس از جمله کمیسیونهای امنیت، فرهنگی، آموزش و بودجه مطرح کرد تا ارتباط بیشتری مابین صداوسیما و مجلس شورای اسلامی برقرار شود و در کنار ابراز دیدگاههای مختلف و اثرگذار نمایندگان مجلس که نیاز به پوشش صدا و سیما دارد، مسائل صداوسیما نیز مطرح شود.
انتهای پیام/